Dinkić: Telekom prodavali amateri

Beograd -- Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da bi tenderski proces za prodaju Telekoma Srbije loše vođen i da ga treba poništiti.

Izvor: FoNet, Beta
Podeli

Dinkić je izjavio da je tenderski proces za prodaju kompanije Telekom Srbija vođen loše i amaterski i da bi ga trebalo poništiti i ponoviti.

On je kazao da o tome svedoči činjenica da se na tender javila samo jedna kompanija.

Dinkić je ocenio da Telekom Srbija ne treba prodavati pod uslovima koje je ponudio austrijski Telekom, odnosno ispod cene koja je manja od one koju je utvrdila Vlada Srbije - 1,4 milijarde evra.

Vlada Srbije, prema njegovim rečima, nije smela da sebe dovede u situaciju da se javi samo jedan ponuđač.

Dinkić je podsetio da je prodaja bivšeg Mobtela bila mnogo uspešnija jer je ta kompanija vredela manje od Telekoma a prodata je za mnogo više novca, na aukciji na kojoj su se nadmetale veliki inostrani mobilni operateri.

Radna grupa Vlade Srbije odlučila je da kompaniji Telekom Austrija da rok od 15 dana da otkloni tehničke nedostatke svoje ponude za preuzimanje većinskog paketa Telekoma Srbija i da iznos koji je spremna da plati u kešu poveća sa 950 miliona na 1,4 milijarde evra, koliko je minimalno tražila država.

Telekom Austrija je objavio da je primio pismo sa obaveštenjem o odluci Radne grupe i zahtevom za dopunu dokumentacije.

U toj kompaniji su saopštili da će detaljno analizirati zahteve Radne grupe i da je njihova ponuda uslovna, odnosno da zavisi od razvoja situacije sa Vip mobajlom.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

strana 1 od 418 idi na stranu