Dinkić: Putinu sam ponudio Fijat

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da je Vladimiru Putinu predložio da Rusija preko neke svoje firme bude suvlasnik “Fijat automobila Srbija”.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2011.

19:02

Default images

“Predložio sam da njihova vlada odobri kontigent za izvoz automobila na njihovo tržište, a mi bismo njima odobrili recipročni kontigent, a takođe zauzvrat bih predložio vladi i Fijatu da Ruska federacija, preko neke svoje kompanije, bude suvlasnik Fijata i učestvuje u profitu od izvoza automobila”, rekao je Dinkić.

On je rekao da bi od toga korist imala i Srbija i Rusija i kompanija “Fijat automobili Srbija”, jer bi se sa dodatnih 100.000 automobila, koliko bi se proizvelo, otvorila nova radna mesta, porastao izvoz Srbije, a ruska strana sa profitom zadovoljila sopstveni interes. Putin mu je, kako je rekao, na to detaljno izložio plan Rusije o razvoju automobilske industrije i da će razmisliti o tom predlogu.

Dinkić je Putinu, kako je naveo, predložio i da Sporazum o slobodnoj trgovini, koji Srbija ima sa Rusijom, bude proširen i na Republiku Srpsku, na šta mu je gost iz Rusije odgovorio da Rusija Srbiji želi da pomogne daljim proširenjem tog sporazuma, koji će sada važiti i za Kazahstan i Belorusiju.

On je naveo da je prošle godine Rusija bila šesto izvozno područje Srbije i da je Srbija povećala izvoz u tu zemlju za 62 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: