Ćirić: Dinkić ne vlada preko mene

Nikada ne bih prihvatio odgovoran posao, a da neko drugi donosi odluke umesto mene, kaže Nebojša Ćirić, negirajući kritike da će Dinkić preko njega vladati.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.03.2011.

00:07

Default images

Novi ministar ekonomije kritike da će bivši ministar ekonomije preko njega upravljati resorom, smatra zlonamernim.

„Praksa, odnosno rezultati, će ih sami demantovati. Samostalnost u radu i donošenju odluka je preduslov da posao bude uspešno obavljen“, kaže Ćirić.

„Uvek ću biti spreman da saslušam sve predloge, konsultacije su uvek dobro došle i poželjne, ali konačne odluke ću donositi samostalno“, napominje on.

Ćirić kaže da je i kao državni sekretar imao korektnu saradnju sa premijerom i ostalim kolegama u Vladi, tako će biti i sada kada sam ministar. Spreman sam da zajedno sa drugima maksimalno radim na rešavnju probleme građana, jer na kraju Vlada i postoji zbog njih“.

Na pitanje koga oslovljava sa „šefe” - Mlađana Dinkića ili Mirka Cvetkovića, Nebojpa Ćirić odgovara - „svoju suprugu“.

Novi poslovi i reindustrijalizacija

Novi ministar ekonomije i regionalnog razvoja kaže da će ministarstvo predložiti da se i privredi, zajedno s građanima, olakša vraćanje dugova i obaveze reprogramiraju na godinu ili dve.
On kaže da je zadatak i Ministarstva ekonomije i Vlade da dodatnim merama stimulišu privredu i preduzetnike da otvaraju nova radna mesta. "Mislim da je moguće da u narednih 12 meseci, određenim konkretnim merama, pomognemo srpskoj privredi kako bi boljitak osetilo čitavo društvo", kazao je Ćirić.

On je rekao da i dalje ostaje aktuelan Vladin program podsticaja po novootvorenom radnom mestu koji je dao dobre rezultate koji je "tokom krize bio način da uz ostale mere, podstaknemo velike investitore da svoje proizvodne kapacitete lociraju u Srbiji, a ne u drugim zemljama regiona“.

Prema Ćirićevim rečima, pored povećanja zaposlenosti, drugi cilj je reindustrijalizacija srpske privrede i Ministarstvo ekonomije već radi na strategiji industrijske politike koja treba da definiše i sektore i pravce razvoja naše industrije.

"Fokus mora da bude na izvozu i proizvodnji. Takođe, moramo da nađemo način da pomognemo rast malih i srednjih preduzeća, ali da ih na neki način vežemo za velike sisteme i izvoznike", kazao je Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: