Dinkić: Subvencije 85 miliona evra

Lider stranke G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je investitorima od 2006. ukupno odobreno 85 miliona evra subvencija, odnosno oko 20 miliona evra godišnje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

11:37

Default images

Dinkić je rekao da, u pogledu davanja subvencija, postoji nekoliko zabluda - da se one daju samo strancima, da se daju bespovratno i bez jasne procedure.

Bivši ministar ekonomije i regionalnog razvoja je napomenuo da davanje subvencija jednako važi i za strane i za domaće investitore, kao i da se sredstva ne daju bespovratno jer investitor pre dobijanja subvencije mora da da prvoklasnu bankarsku garanciju. "Imali smo 20 slučajeva gde nisu ispunjene ugovorne obaveze, a da dinar nismo izgubili iz budžeta", rekao je Dinkić i dodao da je i procedura za dobijanje subvencija jasno propisana i da se poštuje.

On je objasnio da se četiri puta godišnje objavljuje javni konkurs, a da inter-resorna komisija vlade odlučuje po utvrđenim kriterijumima ko će dobiti suvencije.

Jedan od ključnih kriterijuma, prema Dinkićevim rečima, je stepen razvijenosti opština. On je dodao da je najviše subvencija do sada otišlo investitorima u južnoj Srbiji.

Obraćajući se učesnicima Kopaonik biznis foruma, Dinkić je istakao da je to pet puta manje od subvencija koje se dodeljuju železnicama i osam puta manje od subvencija koje su dodeljene poljoprivredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: