Dinkić: Smirujem investitore

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da je zbog investitora potrebno što brže završiti rekonstrukciju Vlade.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.02.2011.

18:11

Default images

"Ima puno poziva koje mi sada upućuju investitori i pitaju šta se događa, ja ih sve smirujem i uveravam da će sve biti u redu", rekao je Dinkić.

On dodaje da "nije dobro da neizvesnost oko vlade traje predugo jer u bilo kojoj zemlji u kojoj imate nesigurnost, automatski se investicije odlažu ili se od njih odustaje".

Prema njegovim rečima, radi se i o novim investitorima koji su želeli da učestvuju u nekim procesima, pa su ih trenutno odložili.

"Uveravam ih da nema potrebe da brinu i da ćemo imati i dalje vladu koja će biti proevropska i da će sve biti u redu", rekao je Dinkić.

Dinkić je dodao i da će URS nastojati da pomogne i da Fijat do kraja završi svoju investiciju u Kragujevcu i da prvi automobil koji do kraja godine siđe sa traka kragujevačke fabrike bude sastavljen, pre svega, od komponenti proizvedenih u Srbiji.

U narednom periodu, dodao je on, pokazaće se i da Ministarstvo ekonomije nije samo jedan čovek nego tim koji je složno radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: