Policajci se dogovorili sa Dačićem

Predstavnici MUP-a i Policijskog sindikata Srbije postigli dogovor. Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike će biti potpisan krajem sledeće sedmice.

Srbija

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 18.02.2011.

00:05

Default images

Novim kolektivnim ugovorom bi osnovica plate za policajce bila izjednačena sa osnovicom plate za pripadnike Vojske Srbije.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da će odustati od najavljenog štrajka, pošto je postignut sporazum o posebnom kolektivnom ugovoru.

"Dogovoreno je da osnovica plate za policijske službenike bude izjednačena sa osnovicom plate pripadnika Vojske Srbije. Do kraja sledeće nedelje Vlada Srbije i predstavnici reprezentativnih sindikata policije potpisaće Posebni kolektivni ugovor", kaže se u saopštenju PSS. Predsednik PSS Veljko Mijailović kaže da je "ovo kruna naših zajedničkih napora u proteklih godinu dana. Napokon su za pripadnike policije obezbeđeni ravnopravni uslovi zarade kao za zaposlene u ostalim državnim službama".

Predsednik predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov rekao je da nije bio na večerašnjem sastanku sa Dačićem, ali da prihvata predlog o izjednačenju osnovice zarade za policajce sa zaradama pripadnika vojske.

Taj predlog je bio jedna od spornih tačaka u pregovorima sa Ministarstvom finansija, rekao je Barbulov i dodao da će Nezavisni sindikat policije nastaviti razgovore sa vlastima o povećanju zarada zaposlenih u MUP-u.

Nezavisni sindikat policije je pre dva dana zamrzao štrajk nakon što je sa MUP-om potpisao protokol o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u tom ministarstvu.

Protokolom je dogovorena isplata jubilarnih nagrada i druge vrste pomoći zaposlenima, ali će biti nastavljeni razgovori o glavnom zahtevu sindikata za povećanje zarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: