Palma: Ne znam za mućke u Kolubari

Jagodina -- Dragan Marković Palma je demantovao navode emisije Insajder TV B92 da su on i njegova porodica umešani u navodne "mućke" u Rudarskom basenu Kolubara.

Izvor: Beta
Podeli

"Deda mi je bio privatnik, otac takođe, ja sam privatnik postao mnogo pre političkog angažmana, jedan od sinova je privatnik“, kaže on.

„Pozvao sam direktora policije da se započnu predistražne radnje i tvrdim da će 99 odsto tvrdnji u Insajderu biti netačno", kazao je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i gradonačelnik Jagodine.

Marković nije sporio da sarađuje sa Kolubarom i da trguje ugljem, ali i dodao da "nema povlašćenih kupaca uglja".

On je ustvrdio da je odbio poziv B92 da učestvuje u emisiji u kojoj se (snimljeni materijal) "seče i montira", već je tražio da učestvuje u emisiji "uživo", što nije prihvaćeno.

Policija saslušava Dragana Tomića

Zbog navoda o zloupotrebama u "Kolubari", iznetih u emisiji "Insajder: Prevara veka", policija saslušava bivšeg direktora tog preduzeća Dragana Tomića. Tomića, koji je bio i zamenik direktora Elektroprivrede Srbije, u beogradskoj policiji saslušavaju inspektori Odeljenja za privredni kriminal.

Razgovor sa Tomićem obavlja se po nalogu tužilaštva u okviru pretkrivičnog postupka za prikupljanje dokaza o mogućim zloupotrebama troškova zakupa dodatne mehanizacije u rudniku "Kolubara", precizirali su u policiji.

Policija je prethodnih dana po nalogu tužilaštva obavila razgovore sa više od 20 osoba, a najavljeno je da će izjave biti uzete od još sto ljudi. Zloupotrebama u Kolubari bavi se najnoviji serijal "Insajdera - Prevara veka", a već su emitovane dve epizode.

Ekipa "Insajdera" iznela je niz podataka o zloupotrebama u Kolubari, kao i o tome da je protiv Tomića, koji je bio direktor "Kolubare" od 2004. godine do 2008. godine ranije podneta krivična prijava zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio to preduzeće za više od 50 miliona evra.

Dragan Tomić je odbio razgovor za "Insajder".

Insajder o Kolubari

Prvi deo

Drugi deo

strana 1 od 411 idi na stranu