Obradović: Ako bude para, delićemo

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da je dogovor sindikata i ministarstva prosvete o prekidu štrajka pobeda države i razuma.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 05.02.2011.

12:54

Default images

"Posle neprospavane noći, ubeđen sam da je juče pobedila Srbija, da su konačno svi shvatili da se može deliti samo ono što se ima i to na ravne časti. Pobedila je prosveta, đaci i razum", kazao je ministar.

On je istakao da je sa predstavnicima sindikata sve konkretizovano i sadržano u protokolu, a da ispunjenje predviđenih delova protokola zavisi od ekonomske situacije. "Videćemo da pored povećanja predviđenih Zakonom o budžetskom sistemu podelimo prosvetarima deo novca od budžetskog priliva. Oni su pristali da sa nama podele sudbinu ekonomije, a novac iz budžeta će se deliti na ravne časti", kazao je Obradović.

"Mislim da je to najpravednije jer budžet nije svemoćan, a važno je da se shvati da postoje limiti, odnosno koliko novca ima, toliko će biti i raspodele", naveo je Obradović.

Ministar je istakao da predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji nije juče prisustvovao dogovorima štrajkača i ministarstva isključivo zbog udaljenosti od Beograda.

"Erdelji nije mogao da dođe zbog udaljenosti Kruševca i to je jedini razlog, čak smo hteli i da ga sačekamo, ali nije mogao da dodje. Takođe, Toma Živanović (predsednik Sindikata prosvete Nezavisnost) bio je sinoć na konferenciji za novinare i to dovoljno govori samo za sebe. Nekorektno je da ja kažem da li je on saglasan ili ne", naveo je Obradović.

Erdelji: Sutra odluka o nastavku štrajka

Konačna odluka o tome da li će škole, članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, nastaviti štrajk u ponedeljak, biće doneta na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora unije.
"S obzirom na nezadovoljstvo koje vlada u našem kolektivu, vrlo je verovatno da će štrajk biti nastavljen", najavio je predsednik Unije Leonardo Erdelji.

On je dodao da Protokol takođe nisu potpisali ni predstavnici sindikata Nezavisnost i ocenio da tim sporazumom nije ponuđeno ništa. "Taj Protokol, koji je ponudila vlada zasniva se na principu 'ako bude- biće', odnosno, ne nudi ništa", rekao je Erdelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: