Dinkić: I Svarovski u Zaječaru

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da je, posle Gorenja, moguće da u taj Zaječar i istočnu Srbiju dođu i drugi veći investitori.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.01.2011.

16:38

Default images

"U toku su razgovori sa 80 investitora koji žele da dođu u Srbiju. Među njima je i Manconi, kooperant čuvene italijanske kompanije za proizvodnju guma Pireli, kao i renomirana firma Svarovski kristali", naveo je Dinkić.

On je rekao da su "Italijani već bili u Zaječaru, posetili su moguće lokacije za fabriku u kojoj bi se proizvodile sirovine za njihov pogon za proizvodnju guma u Slatini u Rumuniji. Iz Zaječara su otišli zadovoljni, pre svega, zbog blizine rumunske fabrike”.

Menadžeri firme "Svarovski kristali", čije je sedište u Austriji, zainteresovani su za grinfild investiciju koju će realizovati u Zaječaru, Pirotu ili Subotici.

U javnosti se spekuliše i da će vlasnici firme koja proizvodi Mont jakne preseliti pogone iz Rumunije u Zaječar, ali o tome razgovori ne idu preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja”, izjavio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: