Salford: Žalba na odluku Komisije

Beograd -- Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene tri miliona evra zbog zloupotrebe monopola, žaliće se međunarodnim institucijama.

Izvor: Beta
Podeli

Denjug fuds grupa smatra da su njene mlekare nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

U saopštenju se kaže da su Imlek i Mlekara iz Subotice kažnjene sa tri miliona evra za zloupotrebu dominantnog položaja na osnovu pogrešne analize Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji.

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je u petak da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe, zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

"Zbog svega ovoga Denjub fuds grup će, pored redovnih pravnih sredstava koje ima na raspolaganju u Srbiji, svoja prava, kao stranog investitora zaštiti i pred medjunarodnim institucijama o čemu su nadležna državna i medjunarodna tela već obaveštena", naveli su advokati te kompanije.

Oni smatraju da nezakonito kažnjavanje njihovog klijenta predstavlja ozbiljno upozorenje za sve strane investitore u Srbiji, jer ukazuje da pravni poredak ne funkcioniše dobro i da nema vladavine prava i pravne sigurnosti.

"Ovakvo protivpravno postupanje Komisije uvodi opasan presedan i stvara bojazan da je u Srbiji moguća neustavna retroaktivna primena zakona", upozorili su pravni zastupnici Denjub fuds grupe.

Vesti

Dinar sutra u blagom porastu

Beograd -- Dinar će sutra biti u blagom porastu - za šest para i zvanični srednji kurs će biti 104,5419 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija ponedeljak 31.01. 17:32 Komentara: 1
strana 1 od 418 idi na stranu