Taksisti: Gotov protest, biće još

Beograd -- Oko 700 članova strukovnog udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) završilo je u protestnu vožnju u kojoj su tražilo izmene Zakona o autotaksi prevozu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Njihov cilj je da se jasno reguliše ko i pod kojim uslovima može da radi kao taksista, kao i da se reši problem "divljih taksista".

Prema rečima potrpedsednik SITAB-a Stevana Blagojevića učesnici protestne vožnje traže i uvođenje jedinstvene cene taksi prevoza, kao i odustajanje od predloga da na registarskim tablicama taksisti imaju oznake TX.

"Platili smo carinu i PDV da koristimo vozila i sada država želi da nam ta vozila obeleži", rekao je on i dodao da nije tačna tvrdnja MUP-a Srbije da će uvođenje oznaka TX suzbiti ilegalne taksi prevoznike.

Članovi SITAB-a, sa istim zahetvima, protestovali su 13. decembra, kada gradonačelnik Beograda Dragan Djilas nije želeo sa njima da razgovara, poručivši im da se blokiranjem grada ne mogu postizati neki zahtevi. Pored gradonačelnika, taksisti su svoje zahteve tada predali i Ministarstvu za infrastrukturu.

Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, licence, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

"Ne želimo da blokiramo grad i zato smo odabrali široke ulice kojima možemo da se krećemo", rekao je Blagojević i dodao da će taksiste tokom protesta pratiti pripadnici policije.

Za 8. februar zakazan je razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim, kaže potpredsednik Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd Stevan Blagojević.

"Mi se u međuvremenu pripremamo za novu protestnu vožnju 14. februara. Naši zahtevi ostaju nepromenjeni", kazao je Blagojević.

Saobraćaj za vreme protesta nije bio potpuno blokiran, ali se odvijao usporeno i uz gužve.

strana 1 od 418 idi na stranu