Radnici Zastave sklapaće autobuse?

Deo od 1.566 Zastavinih radnika koji su ostali bez posla, mogao bi umesto automobila da sklapa autobuse u firmi "Vulović" ili prikolice u firmi "Ema" iz Knića.

Srbija

Izvor: Novosti

Četvrtak, 13.01.2011.

10:08

Default images

Ta dva preduzeća ugovorila su ozbiljne poslove za ovu godinu i tražiće nove radnike, dok je šansa preostalih - posao u privatnom sektoru ili kod budućih "Fijatovih" kooperanata, kaže Ljiljana Petrović, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ona je dodala da ova služba priprema oko 45 programa, a predviđeno je da se svaki radnik opredeli za najmanje tri različite obuke. “Sa svakim bivšim radnikom biće obavljen razgovor, kako bi se u skladu sa njegovim formalnim obrazovanjem, radnim iskustvom, i ličnim afinitetima, napravio najkvalitetniji plan obuke”, kaže Petrovićeva.

Projekat je, kako dodaje, organizovan u saradnji sa srednjim školama, a Nacionalna služba će organizovati i nekoliko svojih treninga, koji bi trebalo da im pomognu pri traženju novog posla. Posle toga biće donete stručne odluke, odnosno svojevrsne preporuke radnicima u kom sektoru bi trebalo da traže posao.

U ovoj filijali kažu da će radnici novo zaposlenje najlakše naći u privatnom sektoru i u manjim radnjama, kao što su automehaničarske, autoelektričarske, limarske...

Veliki broj "Zastavinih" radnika je već stručan za te poslove, a na tržištu postoji potražnja za tim zanimanjima. Pored toga, radnicima će biti ponuđena i potpuna prekvalifikacija, kao što je obuka za kuvare, konobare, radnike na građevini. Uglavnom za poslove koji se traže na birou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: