Uskoro jeftiniji letovi iz Beograda

Aerodrom Nikola Tesla je snizio cene svojih usluga što bi moglo da dovede do pojeftinjenje aviokarata i za 100 evra, kaže direktor Velimir Radosavljević.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2011.

00:02

Default images

On kaže da je kroz terminale aerodroma u 2010. prošlo skoro tri miliona ljudi, a ove godine bi moglo da ih bude i više zbog razvoja vazduhoplovnog saobraćaja u Srbiji.

Očekuju se nove avio kompanije, ali i snižavanje cena karata kako zbog jače konkurencije tako i zbog odluke Aerodroma da snizi cene svojih usluga, navodi Radosavljević.

“Sve aviokompanije obavestili smo o našem novom cenovniku. Praktično sve cene smo snizili kada je u pitanju prijem i otprema aviona. Ispostavilo se da su avio kompanije veoma zainteresovane da se te usluge vrše brzo, kvalitetno, i po što nižoj ceni", kaže on. Radosavljević dodaje da to koristi putnicima koji žele da avionska karta košta višestruko manje. "Naravno da aerodrom ne određuje cenu karata, ali su stvoreni odlični preduslovi da avionski prevoz bude jeftiniji i da bude dostupan najvećem broju građana”, kaže Radosavljević.

Beogradski aerodrom je za sve tipove aviona snizio svoje usluge u proseku za sedam odsto. Ipak, konačna odluka o eventualnom pojeftinjenju karata je na aviokompanijama.

“Svoj cenovnik smo korigovali za sve tipove aviona i za sve aviokompanije. Trudimo se da stvorimo slobodno tržiste i jednake uslove za sve. Nema privilegovanih, ali ni diskriminisanih”, objašnjava Radosavljević i dodaje da su, kako bi se omogućio prihvat većeg broja aviona, planirane i dve velike investicije - proširenje terminala i platforme za prihvat aviona

“Imaćemo dva velika infrastrukturna projekta. Prvi i možda najznačajniji je proširenje terminalne zgrade. Stvoriće se veći konfor za putnike i biće mnogo više sadržaja. Mi ćemo postaviti novih osam avio mostova", objašnjava on.

"Što se tiče proširenja terminalne zgrade moraćemo da vodimo računa da to ne remeti saobraćaj i predviđeno je da se projekat izvrši čak u 14 faza. Fazno će se pustati novoizgrađeni delovi aerodroma. Što se tiče proširenja platforme, to je nastavak projekta započetog 2010. Zapravo smo povezali betonskom pločom dve naše velike platforme, a u nastavku ćemo izgraditi betonsku površinu veličine dva fudbalska igrališta. Tamo ćemo dobiti nove parking pozicije i na taj način rasteretiti glavnu platformu za avion najvećeg kapaciteta”, kaže Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: