Mrkonjić: Koridor gotov za 6 meseci

Odmah na početku nove godine, Milutin Mrkonjić je u svom optimističnom duhu obećao da će kompletan Koridor 10 biti završen za šest meseci.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 01.01.2011.

18:09

Default images

Obilazeći ovog hladnog januarskog dana radnike koji grade most preko Dunava kod Beške, ministar infrastrukture je tako obećao da će svi radovi na Koridoru 10 biti završeni do sredine ove godine.

Mrkonjić nije objasnio na koji način će za pola godine biti završeno još oko 270 kilometara autoputa, tunela i mostova, a na 170 kilometara nije urađena čak ni eksproprijacija.

U proteklih godinu i po izgrađeno je nešto više od 40 kilometara Koridora 10, a najviše problema ima na obilaznici oko Subotice, koja se finansira iz državnog budžeta. U ovoj godini započeti su radovi na 110 kilometara.

Mrkonjić kaže da su pripremni radovi za celu dužinu Koridora 10 gotovi i da je obezbeđeno milijardu i dvestotine miliona evra za taj posao.

Ministar je rekao i da on veruje u radnike koji grade most i čitav Koridor 10 i da su mu oni garancija da će ovi rokovi biti i ispunjeni.

Takođe je kazao i da će most preko Dunava kod Beške biti gotov do avgusta.

Minusi koji vladaju ovih dana ne ometaju radnike na mostu u pripremama za nastavak radova na spajanju leve i desne obale Dunava. Jeste hladno, kažu, i nije baš prijatno raditi po ovakvom vremenu, još za 1. januar, ali dodaju i da se posao mora uraditi.

Mrkonjić je, obilazeći radnike na mostu ponovio da se kod Beške trenutno gradi najveći most preko Dunava u Evropi.

On smatra da će do avgusta most biti i završen, dok za deonicu od Beške do Horgoša tvrdi da će biti gotova do marta.

Tokom obilaska radova na mostu Mrkonjić je radnicima podelio ručne i džepne satove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: