Mrkonjić: Koridor gotov za 6 meseci

Beška -- Odmah na početku nove godine, Milutin Mrkonjić je u svom optimističnom duhu obećao da će kompletan Koridor 10 biti završen za šest meseci.

Izvor: B92
Podeli

Obilazeći ovog hladnog januarskog dana radnike koji grade most preko Dunava kod Beške, ministar infrastrukture je tako obećao da će svi radovi na Koridoru 10 biti završeni do sredine ove godine.

Mrkonjić nije objasnio na koji način će za pola godine biti završeno još oko 270 kilometara autoputa, tunela i mostova, a na 170 kilometara nije urađena čak ni eksproprijacija.

U proteklih godinu i po izgrađeno je nešto više od 40 kilometara Koridora 10, a najviše problema ima na obilaznici oko Subotice, koja se finansira iz državnog budžeta. U ovoj godini započeti su radovi na 110 kilometara.

Mrkonjić kaže da su pripremni radovi za celu dužinu Koridora 10 gotovi i da je obezbeđeno milijardu i dvestotine miliona evra za taj posao.

Ministar je rekao i da on veruje u radnike koji grade most i čitav Koridor 10 i da su mu oni garancija da će ovi rokovi biti i ispunjeni.

Takođe je kazao i da će most preko Dunava kod Beške biti gotov do avgusta.

Minusi koji vladaju ovih dana ne ometaju radnike na mostu u pripremama za nastavak radova na spajanju leve i desne obale Dunava. Jeste hladno, kažu, i nije baš prijatno raditi po ovakvom vremenu, još za 1. januar, ali dodaju i da se posao mora uraditi.

Mrkonjić je, obilazeći radnike na mostu ponovio da se kod Beške trenutno gradi najveći most preko Dunava u Evropi.

On smatra da će do avgusta most biti i završen, dok za deonicu od Beške do Horgoša tvrdi da će biti gotova do marta.

Tokom obilaska radova na mostu Mrkonjić je radnicima podelio ručne i džepne satove.

strana 1 od 418 idi na stranu