Đelić: Ojačajmo borbeni duh u 2011.

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da će i naredna godina biti teška, kao i da su u kriznim vremenima potrebni borbeni duh i vera u sebe.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.12.2010.

19:02

Default images

Đelić je svim građanima poželeo puno uspeha i zdravlja u Novoj Godini.

Đelić je rekao da ne može da obeća da će stopa nezaposlenisti padati, ali da postoji dosta elemenata na osnovu kojih se može reći da ta stopa neće rasti.

"Naša bitka će biti bitka za standard. Realno standard ne može značajnije skočiti, ali 2011. je godina u kojoj izlazimo iz režima zamrznutih plata i penzija", izjavio je Đelić.

On je rekao da će i naredna godina biti teška i da su u kriznim vremenima potrebni borbeni duh i vera u sebe. "Želim da tu veru u sebe i borbeni duh ojačamo u 2011. godini", izjavio je Đelić.

Potpredsednik Vlade je najavio da će vlada uložiti napore da fabrika Fijat u Kragujevcu proradi na probnoj bazi do kraja 2011. godine i u punom kapacitetu 2012.

Vlada će se truditi da nastavi da privlači investitore, rekao je Đelić, navodeći kao primer Niš, gde će biti realizovano pet projekata, među kojima su investicije italijanskog Dajteka, francuskog Sažema i strateškog partnera za Niteks.

Đelić je najavio završetak mosta na Adi Ciganliji i mosta kod Beške naredne godine, početak radova na mostu Zemun – Borča, završetak infrastrukture za Istraživačku stanicu Petnica kod Valjeva i početak radova na izgradnji Centra za promociju nauke u novobeogradskom Bloku 39.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: