Darko Šarić kupovao firme po Srbiji

Beograd -- Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da ima dokaza da je Šarićeva grupa ulagala novac od droge u kupovinu preduzeća u Srbiji.

Izvor: Blic
Podeli

Istraga pranja novca koje je stekla grupa Darka Šarića dovela je tužilaštvo do postupaka privatizacije velikog broja preduzeća, rekao je Radisavljević.

On je potvdio da se došlo do novih značajnih podataka i dokaza o korišćenju novca zarađenog krijumčarenjem kokaina u privatizaciji.

"Tim novcem kupljen je veliki broj društvenih preduzeća, iz kojih je zatim na različite načine izvlačen kapital i kupovana nova preduzeća. Tužilaštvo će s policijom istražiti sporne privatizacije kako bi se utvrdila krivična odgovornost svih koji su u time učestvovali", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je naveo da su "posle takve privatizacije izvršene prljavim novcem ostala upropašćena preduzeća", a da su profitirali samo novi vlasnici stičući veliko bogatstvo.

On je ocenio da je rad Tužilaštva u 2010. godini bio vrlo uspešan, a posebno je istakao postupak protiv grupe Darka Šarića i podizanje optužnice zbog prometa kokaina i pranja novca.

Radisavljević je kazao da je zadovoljan dosadašnjim tokom suđenja protiv grupe Darka Šarića i da očekuje da će u 2011. biti doneta i prvostepena presuda.

strana 1 od 406 idi na stranu