Dulić: Nisam u sukobu interesa

Ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić kaže da jeste vlasnik firme DG comp, ali da je preneo sva upravljačka prava kada je postao ministar.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 03.12.2010.

17:50

Default images

Dulić kaže da firma postoji već 11 godina, da su svi poslovi dobijani na tenderima i po zakonu, kao i da je za sve vreme koje je proveo na položaju predsednika Skupštine Srbije i ministra ostala mala, lokalna firma koja nije učestvovala ni na jednom tenderu na državnom ili pokrajinskom nivou.

“Firma je u prošloj godini ostvarila promet od million dinara, što je dobit jednog kafića u Beogradu za jednu noć. A ove godine će poslovati sa gubitkom”, istakao je Dulić i pozvao državne organe da provere da li firma radi u skladu sa zakonom.

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja je kazao da je firma DG comp. sarađivala sa mnogo institucija, koje su budžetske ustanove, i bez ikakvog njegovog uticaja.

Takođe, od 2005. godine, od kada Dulić ne živi u Subotici, firma posluje istim intenzitetom. Preduzeće čiji je stopostotni vlasnik ministar životne sredine Oliver Dulić posluje sa 70 institucija koje se finansiraju iz budžeta, piše sajt Pištaljka.rs.

Sajt koji pruža priliku građanima da prijave korupciju Pištaljka.rs objavio je tekst u kome se navodi da čak 70 budžetskih ustanova iz Vojvodine kupuje robu i usluge od firme DG comp. računari, čiji je vlasnik ministar Oliver Dulić.

Sajt je te podatke objavio pozivajući se na podatke Uprave za Trezor.

Da je ova firma i zaista u vlasništvu ministra Dulića, pokazuje i sajt Agencije za privredne registre. Podaci uprave za trezor pokazuju da ta je firma u 2008. ostvarila promet veći od 97 miliona dinara, a u 2009. skoro 92 miliona. Ukupna neto dobit je milion i 170 hiljada dinara, piše Pištaljka.

“Ministar Dulić koga smo zvali za komenar, nije želeo da komentariše ovu našu priču, već nam je rekao da je preneo upravljačka prava. Mi smo pozvali čoveka na koga je rekao da je prebacio upravljačka prava, međutim, on je prvo rekao da ne zna ništa o tome da bi posle javio i rekao da je zaista potpisao neki ugovor sa Dulićem, međutim u APR koja bi morala da registruje takvu promenu, takav podatak ne postoji, bar ne na sajtu”, kaže Radomirović.

Na sajtu Agencije za privredne registre vidi se da je DG comp. računari u stopostotnom vlasništvu ministra Dulića..

Međutim, u Transparentnosti Srbija kažu da zakon ne zabranjuje funkcionerima da imaju firme, ali i da slučaj treba ispitati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: