Od sutra "fiksni" taksi s aerodroma

Fiksne tarife za vožnju taksijem sa aerodroma "Nikola Tesla" počeće da se primenjuju od srede, a putnici će vožnju plaćati od 1.500 do 7.000 dinara..

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

00:08

Default images

Danas počinje i testiranje nove opreme na taksi stajalištu na dolaznom terminalu beogradskog aerodroma.

Građane će na info-pultu kod dolaznog terminala dočekivati službenici grada, koji će im deliti potvrde za taksi, na kojima će biti naznačeno odredište i cena. Posle završene vožnje biće dovoljno da mušterija pokaže taksisti vaučer i da plati propisanu cenu.

U gradu se nadaju da će na taj način konačno stati na put prevarantima, koji godinama građanima naplaćuju cene višestruko veće od propisanih. Najavljene su i nove rampe i kamere koje će ubuduće regulisati redosled kojim vozači preuzimaju vožnje. Po dolasku na parking specijalne kamere će na osnovu registarske oznake prepoznavati vozila koja imaju dozvolu da voze sa aerodroma. Kada taksi dođe na red za vožnju, na semaforu će biti objavljen njegov broj, a on će moći da se spusti do dolaznog terminala i da preuzme vožnju.

Grad će uskoro uvesti i posebnu minibus liniju, koja će prevoziti putnike sa aerodroma do grada. Razmišlja se i o izmeni trase autobuske linije "72" kako bi se ona prilagodila potrebama građana.

Inače, kako su mediji prethodno pisali, uvođenje fiksnih tarifa za taksi vožnje od Aerodroma “Nikola Tesla” mnogi putnici dočekaće sa negodovanjem jer će neke vožnje plaćati barem 500 dinara više. Primera radi, od aerodroma do određenih delova Novog Beograda do sada je koštalo oko 800 dinara, dok će po novom cenovniku biti 700 dinara više.

U Gradu kažu da nije suština u ceni već u tome koliko je putnik siguran u ono što ga čeka. Dejan Mali, član gradskog veća zadužen za saobraćaj, kaže da se "do sada nije zna koliko će otkucati taksimetar, bilo je i zloupotreba od strane pojedinih taksista, a prednost sistema tarifa je u tome što će putnik sada sesti u vozilo sa vaučerom na kom će mu tačno pisati koliko košta vožnja i bezbrižno se voziti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: