Dulić: Nema opasnosti na Voždovcu

Životna sredina budućih stanovnika stambenog naselja na lokaciji kasarne "4 juli", na Voždovcu, nije ugrožena, kaže ministar Oliver Dulić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.11.2010.

18:54

Default images

Na pitanje da li je činjenica da se u blizini nalazi nekoliko hemijskih fabrika uzeta u obzir prilikom razmatranja odabira lokacije, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje je odgovorio da kvalitet života na tom području neće biti doveden u pitanje.

"Nijednog trenutka se ne dovodi u pitanje da li će kvalitet životne sredine u tom naselju biti narušen. To naselje se već nalazi u jednom širom gradskom jezgru i to buduće naselje je, takođe, okruženo kućama u kojima ljudi žive", naveo je Dulić.

On je dodao da "ne veruje da postoji bilo kakva opasnost za životnu sredinu stanovnika tog budućeg stambenog kvarta".

"To će biti naselje koje će biti građeno prema najvišim evropskim standardima, a ispunjavaće i sve ono što jesu i državni standardi, kada je u pitanju kvalitet gradnje, seizmiološka izdržljivost i kvalitet vezan za energetsku efikasnost", rekao je Dulić.

Na lokaciji nekadašnje kasarne na Voždovcu, početkom novembra je počela izgradnja prvih 450 stanova koje finansira država. Građevinska preduzeća koja su otpočela gradnju, imaju rok od 16 meseci da izgrade i predaju te stanove Građevinskoj direkciji Srbije.

Na ovoj lokaciji u planu je izgradnja 5.000 stanova, a kvadrat će gradjane, koji su konkurisali za kupovinu, koštati 1.290 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: