Cvetković: Kraljevu 50.000 evra

Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da će vlada u toku dana ili najkasnije sutra uplatiti kratkoročnu pomoć u iznosu od pet miliona dinara opštini Kraljevo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

15:11

Default images

Cvetković je naveo i da će još milion dinara biti uplaćeno za potrebe narodnih kuhinja.

Cvetković je na sednici Kriznog štaba u Skupštini opštine Kraljevo podvukao da je to samo kratkoročna pomoć koja će toj opštini biti uplaćena preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Premijer je dodao da će vlada osim kratkorične pomoći pružiti i pomoć kada bude utvrđena procena štete.

Cvetković je dodao da u okviru kratkoročne pomoći vlada ima pripremljen građevinski materijal, krevete, stolice, garderobu i obećao da će to biti ispooručeno u dogovoru sa kriznim štabom u Kraljevu.

Premijer je nakon sednice Kriznog štaba obišao razrušene objekte u centaru grada i razgovarao sa građanima. Cvetković je obišao i objekte koji su pretrpeli oštećenja u naselju Ribnica, kao i mesta u okolini Kraljeva.

Tom prilikom Cvetković je poručio da će Vlada nakon sveoobuhvatne procene štete i u skladu sa potrebama napraviti dugoročni program kako bi se pomoglo stanovništvu pogođenim zemljotresom.

Premijer Srbije izjavio je da određen broj građana Kraljeva nema gde da prenoći zbog oštećenja svojih objekata i da se sada radi na tome da se jedan broj njih uputi u hotele i odmarališta u okolini tog grada.

Domaće kompanije pomažu Kraljevu

Javno preduzeće PTT saobraćaja Srbija je saopštila da će uputiti pet miliona dinara pomoći Kraljevčanima stradalim u zemljotresu.

Pošta Srbije, kao društveno odgovorno preduzeće, na ovaj način želi da doprinese da se što pre saniraju oštećenja nastala posle zemljotresa, koji je pogodio ovo područje i da sve vitalne funkcije u Gradu Kraljevu i okolnim mestima što pre profunkcionišu, navodi se u saopštenju.

Telekom Srbija saopštio je da će uputiti tri miliona dinara pomoći opštini Kraljevo za sanaciju posledica zemljotresa. Ova sredstva kompanija će uplatiti na namenski žiro račun opštine, sa ciljem da se pomogne ljudima, institucijama i objektima, koji su pretrpeli najveće štete.

Osim novčane pomoći, zaposleni u Telekomu Srbija u Kraljevu, koji dele sudbinu svojih sugradjana, danas su učinili sve da se ponovo uspostavi telefonski saobraćaj u ugroženoj opštini.

Kompanija Idea uputila je prvu tranšu pomoći Kraljevčanima, 6.000 litara flaširane vode za piće i 200 ćebadi. Kompanija je saopštila da će nastaviti da pomaže Kraljevu u dogovoru sa gradskim vlastima. i na osnovu zvanične procene o neophodnoj pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: