Ub-Lajkovac čeka eksproprijaciju

Beograd -- Izgradnja deonice od Uba do Lajkovca, delu Koridora 11, takoreći nisu ni počeli jer nije završena eksproprijacija, kažu u preduzeću Planum.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Planuma Ratomir Todorović kaže da su radovi na toj deonici "praktično u početnoj fazi, zato što se nije na vreme odradila eksproprijacija zemljišta".

Kako je dodao, taj problem će biti rešen u roku od 10 do 15 dana.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je u avgustu da će podneti ostavku ako tih 12 kilometara autoputa ne bude završeno za godinu dana.

Direktor Planuma, preduzeća koje je dobilo posao izgradnje tog dela Koridora 11, kaže da je za početak radova na izgradnji autoputa na tom pravcu bila spremnija trasa od Obrenovca do Uba, jer je projekat bio gotov i prateće aktivnosti su već bile započete.

"U planu je ove godine da se raspiše licitacija za deonicu od Obrenovca do Uba i za sledeću deonicu od Lajkovca do Ljiga", kazao je Todorović.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić ranije je izjavio da je ukupna vrednost radova na tim deonicama 150 miliona evra.

Pripremni radovi na izgradnji dela takozvanog Koridora 11, od Uba do Lajkovca u dužini od 12,6 kilometara, zvanično su otvoreni krajem jula.

Na toj deonici biće izgrađeno 12 mostova, a iz budžeta je za radove izdvojeno 73 miliona evra. Planirano je da bude uposleno više od hiljadu radnika, a rok za završetak posla je 17 meseci.

Prema rečima direktora Planuma, to preduzeće posluje kao akcionarsko društvo u privatnoj svojini i zapošljava 950 radnika u Srbiji i 600 na gradilištima van zemlje.

Planum radi na Bliskom Istoku, jugoistočnoj i jugozapadnoj Africi, Rusiji i Angoli, a specijalizovano je za izgradnju aerodroma i vojnih baza, autoputeva, tunela, železničkih pruga, podzemnih objekata svih namena i gradskih saobraćajnica sa infrastrukturom.

strana 1 od 338 idi na stranu