"Novac od Telekoma samo za puteve"

Novac od prodaje Telekoma Srbija čuvaće se na posebnom računu i koristiti za infrastrukturne projekte, a ne za tekuće troškove, kaže premijer Mirko Cvetković.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 20.10.2010.

12:00

Default images

"Neće se dogoditi da prihod od prodaje Telekoma udje na zajednički račun i koristi za bilo šta", rekao je Cvetković.

Formalno, kako je objasnio, sav prihod od prodaje Telekoma biće u republičkom budžetu, ali će se koristiti za posebne programe koje će odobravati vlada.

Za sada, prema rečima Cvetkovića, postoje ideje o tome za koje potrebe će se trošiti taj novac, a, najverovatnije, neće biti upotrebljen za finansiranje radova na glavnim magistralama, jer su za te namene već obezbeđena sredstva. "Pitanje infrastrukture jedan je od ključnih faktora zbog kojih Srbija gubi svoju poziciju na listi konkurentnosti i zato moramo da intenzivno radimo na otklanjanju tog nedostatka", istakao je premijer.

Namera vlade je, kako je dodao, da se deo novca od prodaje Telekoma upotrebi za gradnju saobraćajnica koje će povezati pojedine delove Srbije s glavnim koridorom, kao i za autoput do Crne Gore.

"Postoje i druge ideje čijom realizacijom bi Srbija dobila trajne vrednosti", naglasio je Cvetković.

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas tender za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma, čija je procenjena vrednost 2,43 milijarde evra. Ponude se dostavljaju do 26. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: