Prodaja jeftinih stanova u novembru

Na prostoru nekadašnje kasarne "4. juli" raščišćavaju se parcele za izgradnju stanova, a prijavljivanje potencijalnih kupaca počinje u novembru.

Srbija

Izvor: Novosti

Sreda, 06.10.2010.

00:11

Default images

Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije, kaže da će potencijalni kupci, koji su se prijavili kao zainteresovani, biti pozivani po redosledu pristiglih prijava.

"Za dve parcele, ka naselju Kumodraž završeni su glavni projekti i izgradnja prvih oko 150.000 kvadrata bruto površine počinje do kraja ovog meseca", kaže Grujić.

On dodaje da "izrada glavnog projekta privodi se kraju i za još jednu parcelu, koja se nalazi u centralnom delu kasarne. Projekat će biti završen do 15. oktobra, a radovi na tom delu bi trebalo da krenu nedelju dana nakon otvaranja prvog gradilišta".

Grujić ističe da raščišćavanje parcela teče po planu. Izvođači radova na izgradnji naselja još nisu izabrani. Izbor neimara će se odraditi po ubrzanoj proceduri, koju predviđa Zakon o pomoći građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize. Grujić navodi da će na ovom projektu bite angažovane naše najbolje građevinske kompanije.

Na prostoru nekadašnje kasarne biće izgrađeno ukupno 4.578 stanova i 147 lokala. Maksimalna cena kvadrata stana je 1.290 evra.

Stanovi u naselju “Stepa Stepanović” mogu da se pazare i na kredit, kao i pomoću subvencionisanih stambenih kredita. Pojedini mediji objavili su izjavu ministra Olivera Dulića da će se rate za kredit otplaćivati tek po useljenju. Međutim, uslove kredita određuju banke, a neke od njih su najavile takvu mogućnost, odnosno u ponudi imaju otplatu rata tek po useljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: