Akvarijus ipak ne kupuje Paraćinku

Vlasnik hrvatskog Akvarijusa Siniša Škaro odustao je od kupovine paraćinske fabrike konditorskih proizvoda Paraćinka.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.09.2010.

18:18

Default images

Ipak, Akvarijus je sa Paraćinkom sklopio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, po kome će svakog meseca Paraćinka Akvarijusu isporučivati dva i po vagona slatkiša.

Predsednik fabričkog sindikata Slavoljub Najdanović kaže da je Akvarijus sa fabričkim sindikatom potpisao i poseban ugovor po kome će svakog meseca, u narednih pola godine, uplaćivati po 50.000 evra na žiro račun fabrike.

Zahvaljujući ukupnoj sumi od 300.000 evra radnici će, uz redovne plate, dobijati i po 50 odsto od zaostalih plata, i time će se, donekle, poboljšati standard zaposlenih.

Najdanović je kazao i da je Paraćinka u ovom i prošlom mesecu imala veliku potražnju od domaćih i stranih kupaca.

„Mesečno proizvedemo i prodamo desetak vagona robe. Međutim, potražnja je porasla za tri vagona i tu količinu robe sada ne možemo da proizvedemo, jer od 280 zaposlenih radnika, dnevno je odsutno 60, odnosno jedna smena“, dodao je on i pozvao zaposlene da se vrate na posao kako bi zadovoljili potrebe kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: