Nepromenjena cena akcija NIS-a

Drugi dan trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije završen je sa identičnom cenom kao i juče, 506 dinara za jednu akciju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

16:19

Default images

To će i sutra biti početna cena na otvaranju berze. Danas se trgovalo sa 33 hiljade akcija više nego juče.

Ni drugog dana nije bilo većeg interesovanja za prodaju akcija NIS-a, ponuđeno je oko deset odsto od ukupno 24 miliona akcija koje su u posedu građana. Najviša cena koja je danas postignuta bila je 520, a najniža 500 dinara.

Kao i juče, i danas su prodavali samo oni kojima su NIS-ove akcije jedini način da dođu do 2 i po hiljade dinara.

Treba lekovi, jedno drugo, nema se, mora da se proda

Videću šta ću da uradim, da se prvo dogovorim sa ženom

Bez razmišljanja moram da uzmem, i ako je sića

U borskom okrugu, gde ne postoji nijedna brokerska kuća, prema našim saznanjima, uopšte nije bilo interesovanja za kupovinu, ali je i ponuda za prodaju bila skromna.

U niškoj regiji radi samo jedna brokerska kuća, i oni potvrđuju da je interesovanja za kupovinu bilo malo.

Bilo je interesovanja, ali nije bilo veće gužve. Takođe, želim da istaknem da prilikom prodaje nije bilo nikakvih problema. Građani se nisu interesovali na koji način mogu da kupe, već su dolazili samo da bi prodali“, kaže Boban Petković, rukovodilac službe za poštanske usluge u Zaječaru.

„Uglavnom su to manji iznosi, 30 ili 40 akcija. To su investitori koji imaju određeni višak novca. Generalno cene, one po kojima ljudi prodaju po toj su spremni i da plate, to je od 500 do 505 dinara, i današnja trgovina se uglavnom kretala u tom rasponu“, objašnjava Aleksandar Ilić iz brokerske kuće „Kapital broker“ iz Niša.

Prema pravilima berze, cena bi sutra, zavisno od ponude i tražnje, mogla da skoči do 557, odnosno da padne na 466 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: