Boško Živković na čelu Saveta NBS

Privode se kraju pregovori o formiranju monetarnih vlasti, a dr Boško Živković načelnoje prihvatio da bude prvi čovek Saveta guvernera NBS.

Srbija

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 12.07.2010.

09:11

Default images

Prof. dr Milojko Arsić je zbog poslovnih planova odbio da prihvati poziv vladajuće koalicije i postane prvi čovek Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

Nadležni u Vladi su krajem prošle nedelje razgovarali sa prof. dr Boškom Živkovićem koji je, načelno, prihvatio da preuzme mesto predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

Prof. Boško Živković redovan je profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta, stručnjak za poslovne finansije, tržište kapitala i bankarstvo. Usavršavao se u Americi i Italiji. Bio je predsednik Komisije za hartije od vrednosti.

Do 1995. godine radio je u konsultantskoj kući “Ces Mekon” kao istraživač, a kao konsultant je, kasnije, sarađivao s “Prajs Voter Haus Kupers” i UNDP. Član je Centra za liberalno-demokratske studije.

Da podsetimo, prvog čoveka Saveta guvernera NBS predlaže Odbor za finansije Skupštine Srbije. Izbor Živkovića moraće da sačeka da se okonča proces razrešenja dosadašnjeg predsednika Saveta NBS prof. dr Dejana Šoškića i njegovo postavljenje na mesto guvernera centralne banke.

Kako je ranije najavljeno, procedura izbora guvernera NBS započeće u utorak, početkom rasprave o predlogu predsednika Srbije da prvi čovek centralne banke postane dosadašnji predsednik Saveta NBS, prof. dr Dejan Šoškić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: