Milojko Arsić na čelu Saveta NBS?

Predstavnici vladajuće koalicije odlučili su da funkciju predsednika Saveta guvernera NBS (nekadašnjeg Saveta NBS) ponude profesoru Milojku Arsiću.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.07.2010.

09:00

Default images

Arsić je trenutno član Saveta centralne banke, profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta i član Ekonomskog saveta premijera Srbije.

Prema novom zakonu, predsednika Saveta guvernera bira Narodna skupština, na predlog resornog Odbora za finansije.

Predsednik Saveta guvernera NBS nije zaposlen u centralnoj banci, a prvi je „među jednakima“ u okviru tela koje broji pet članova. Mandat im, kao i guverneru, traje šest godina, s pravom ponovnog izbora.

Profesor dr Milojko Arsić, inače, je radio u Institutu za statistiku Zavoda za statistiku, Republičkom zavodu za razvoj i konsultantskoj kući „Ces Mekon“.

U postpetooktobarskim vladama bio je specijalni savetnik ministara finansija Božidara Đelića, Mirka Cvetkovića i Diane Dragutinović. U periodu od 2003 do 2004. godine bio je i viceguverner Narodne banke Srbije za monetarnu politiku i istraživanja.

Prema saznanjima Novosti, sadašnji sastav Saveta NBS, u kojem su profesor Kosta Josifidis, profesor Zorica Mladenović i profesor Nenad Vunjak, biće samo dopunjen sa još dvoje stručnjaka, posle odlaska prof. Dejana Šoškića na funkciju guvernera, a prof. dr Milojka Arsića na mesto predsednika Saveta guvernera NBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: