Domaći najbolji za Ub-Lajkovac

Konzorcijum domaćih preduzeća, na čelu sa Preduzećem za puteve Beograd, dao je najpovoljniju ponudu za izgradnju dela autoputa Beograd - Južni Jadran.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.06.2010.

16:33

Default images

Za deonicu od Uba do Lajkovca oni su ponudili cenu u iznosu od 7,333 milijardi dinara, sa rokom završetka radova od 16 meseci.

U konzorcijumu preduzeća iz Srbije su pored PZP Beograd i preduzeća Planum i Putevi Užice. Ponudu je dostavilo i preduzeće "Osijek koteks" iz Hrvatske, a treća ponuda preduzeća Primorje iz Slovenije stigla je sa zakašnjenjem i nije ni otvorena.

Preduzeće "Osijek koteks" ponudilo je da izvede radove za 9,034 milijardi dinara i rok od 480 kalendarskih dana. Ponuda Primorja stigla je sa malim zakašnjenjem i biće vraćena ponuđaču neotvorena. "Ne očekujemo žalbe jer je postupak bio uredan i legalan i pretpostavljamo da bi već početkom jula mogli da počnu radovi", rekao je predsednik tenderske komisije Darko Pešić i dodao da procenjena vrednost radova za deonicu Ub - Lajkovac u dužini od 12 i po kilometara iznosi oko 62 miliona evra.

"Tek kada komisija izvrši proveru ponuda i donese odluku onda se može reći da je neko dobio posao", istakao je predsednik tenderske komisije i podsetio da komisija ima zakonski rok od mesec dana da donese odluku, ali da će se truditi da to bude što pre kako bi se iskoristila ova građevinska sezona.

Generalni direktor Planuma Ratomir Todorović je kazao da će, ukoliko domaći konzorcijum bude dobio posao, direktno biti zaposleno na tom projektu više od 1.000 ljudi, a indirektno mnogo više. On je kazao da će na toj deonici biti izgrađeno 12 mostova, koji čine veći deo cene radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: