Pepsiko u Srbiji ostaje “zauvek“

Beograd -- Američki Pepsiko u Srbiju nije došao na nekoliko godina već zauvek, izjavio je predsednik te kompanije za jugoistočnu Evropu Aleksej Mekonošin.

Izvor: Beta
Podeli

On je istakao da je ta kompanija zainteresovana za sve investicije koje donose organski rast, bogatiji portfolio i povećanje kvaliteta.

Pepsiko je tako u Srbiji pre dve godine kupio Marbo, proizvođača grickalica.

"Srećni smo sa portfolijom Marba u Srbiji. Ali, svakako, ukoliko postoje određene mogućnosti koje bi doprinele obogaćivanju portfolija, nesumnjivo je da će se naši timovi time pozabaviti", rekao je Mekonošin odgovarajući na pitanje da li su zainteresovani za još neku kupovinu u Srbiji i regionu poput Droge Kolinske.

Mekonošin je istakao da je cilj njegove prve posete Srbiji bio da stekne sliku o tržištu i zajedno sa menadžmentom Marba razgovara o potencijalnim mogućnostima za nova ulaganja.

On je najavio da će se u nedeljama koje slede o tome još razgovarati i da on za nekoliko meseci ponovo dolazi u Srbiju sa, možda, konkretnim planovima za investiranje.

Kada je reč o budućim investicijama, Mekonošin je rekao da je globalni cilj Pepsika ulaganje u smanjivanje masti u proizvodima. "Takođe, nastavićemo ulaganje u prodajnu mrežu. Ulagaćemo u novu tehnologiju i opremu koja će podići efikasnost i, svakako, ulagaćemo u zaštitu životne sredine", naveo je direktor Pepsika za jugoistočnu Evropu Aleksej Mekonošin.

Komanija Pepsiko, najpoznatija po proizvodnji "pepsi kole", sastoji iz dva dela - sektora pića i sektora hrane. Posluje u više od 200 zemalja sa godišnjim prihodom od 60 milijardi američkih dolara.

strana 1 od 282 idi na stranu