Milosavljević: Ne porediti cene

Beograd -- Poređenja cena proizvoda u Srbiji i sa cenama tih proizvoda u drugim zemljama su nezahvalna, kaže ministar trgovine u Vladi Srbije Slobodan Milosavljević.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

On je naglasio i da zna da su trenutno neki proizvodi kod nas skuplji nego u svetu, ali je dodao i da ima i obrnutih slučajeva.

Upitan da li zna da ima proizvoda koji su u drugim zemljama mnogo jeftiniji nego kod nas, ministar je odgovorio da su ta poređenja nezahvalna i da mora da se vidi da li je reč o nekoj akciji, sezonskom popustu ili nečemu sličnom.

Milosavljević je najavio da će se iduće godine, počev od 1. januara, u saradnji sa Zavodom za statistiku krenuti u praćenje nove potrošačke korpe, koja će biti usklađena sa statistikom Evropske unije (Evrostat) i da će se na taj način otkloniti mnoge nedoumice oko cena.

"Za sve ono što dajemo kao izveštaj o kretanju kupovne moći i cena imaćemo i mesečnu potvrdu i Evrostata. Mislim da će tada biti manje nedoumica o tome da li je neka roba u Srbiji skupa ili jeftina", rekao je Milosavljević.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević kaže i da neće biti ugrožena projektovana stopa inflacije od šest plus-minus dva odsto za ovu godinu. On je dodao i da se do kraja godine očekuje i pojeftinjenje goriva.

strana 1 od 282 idi na stranu