Šutanovac: Pomoći vojnoj industriji

Vlada mora hitno da pomogne vojnoj industriji da proširi kapacitete, jer neke fabrike ne mogu da proizvedu kolika je potražnja, kaže ministar Dragan Šutanovac.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

19:04

Default images

"Vojna i odbrambena industrija Srbije je danas najveći proizvođač i izvoznik na Balkanu, i uz poljoprivredu, beleži najveći rast proizvodnje", ocenio je on.

Postoje fabrike koje ne mogu da proizvedu količine koje su tražene na tržištu i "Vlad će vrlo brzo razgovarati kako može da im pomogne da prošire kapacitete i proizvedu što više", dodao je on.

Šutanovac je ocenio da su proizvodi naše vojne industrije "jedan od veoma, veoma važnih brendova Srbije u svetu".

"Izvoz vojne industrije je politički proizvod, koji ne može na tržište bez političke saglasnosti, i ja očekujem da tokom leta potpišemo ugovor o izvozu vrednom milijardu dolara, a mislim da će ta cifra biti prevaziđena do kraja godine", rekao je Šutanovac.

Ministar je ocenio da je veoma bitno što su se proizvodi naše vojne industrije, "vratili u svetske kataloge" i što je Srbija danas "najveći ponuđač, pre svega za policiju, municije za nale i velike kalbre, a to je nešto što treba da bude brend Srbije i u buduće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: