Telenoru licenca 19. februara

Licenca za drugog operatora fiksne telefonije, koju je na tenderu otkupila kompanija Telenor za 1,05 miliona evra, biće zvanično uručena u petak, 19. februara.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 12.02.2010.

17:23

Default images

Kompanija Telenor, jedina je dostavila ponudu za dobijanje licence koja je otvorena 12. januara, a Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja je posle detaljnog pregleda konstatovala da je ta kompanija priložila svu potrebnu dokumentaciju.

Vlada Srbije prihvatila je ovu ponudu 21. januara, a Upravni odbor RATELA dodelio je licencu Telenoru sutradan, 22. januara.

Dodeljivanjem druge licence za operatora fiksne telefonije okončaće se monopol Telekoma koji je po zakonu istekao još juna 2005. godine.

Osnovni uslov koji su zainteresovane kompanije trebale da zadovolje na tenderu je da su registrovane za obavljanje telekomunikacione delatnosti, da su u 2008. godini imali ukupan prihod veći od 200 miliona evra i da imaju najmanje milion korisnika.

Kompanija Telenor u Srbiji ima oko 2,8 miliona korisnika, a deo je norveške telekomunikacione kompanije koja posluje u 14 zemalja.

Inače, iz te kompanije su nedavno rekli da će "truditi da podigne kvalitet i dostupnost usluga, ali da telefoniranje ne može da pojeftini".

„Činjenica je da su korisničke cene fiksne telefonije u Srbiji najniže u regionu. Iz finansijskih izveštaja Telekoma Srbije, koji su javni podatak, može se videti da je fiksna telefonija gubitaš. To znači da takvo stanje cenovne politike nije održivo“, kazao je Goran Vasić, direktor korporativnih poslova u Telenoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: