“Flaj Niki“ leti za Beč od februara

Austrijska niskobudžetna aviokompanija „Flaj Niki“ počeće od ponedeljka, 1. februara, sa letovima na liniji između Beograda i Beča.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

02:21

Default images

„Flaj Niki“ je prva niskobudžetna aviokompanija koja je dobila dozvolu Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije od kada je republički parlament ratifikovao Sporazum o otvorenom nebu.

Na liniji od Beograda do Beča „Flaj Niki“ leteće šest puta nedeljno. Promotivna cena karata je 29 evra u jednom pravcu, uključujući taksu, ali kako se vreme polaska bliži cena karte raste. Putnici će imati i besplatnu užinu, piće, i neće plaćati prtljag do 20 kilograma, što druge niskotarifne kompanije uglavnom ne nude.

Niki Lauda, vlasnik aviokompanije i proslavljeni vozač Formule 1, kaže da će lično voziti avion za Beograd u utorak, 2. februara. Na pitanje šta očekuje od linije Beograd - Beč, Lauda kaže da će u prvoj godini poslovati sa pozitivnom nulom.

„Oko godinu dana na novoj destinaciji leti se bez zarade, ali nakon toga linija za Beograd trebalo bi da bude profitabilna. Onlajn rezervacija je krenula pre nekoliko nedelja i ide dobro. Inače, putnici iz srpskog glavnog grada preko Beča mogu Nikijem da lete i za Insbruk, Cirih, Berlin, Hamburg, Hanover, Minster, Dizeldorf, Keln, Nirnberg i Minhen“, kaže Lauda.

On tvrdi da je njegova kompanija uvek poslovala pozitivno, ali da je 2009. bila najbolja godina. Poslovne rezultate Niki će objaviti za nekoliko nedelja.

Kompanija „Flaj Niki“ je osnovana 2003. godine. Lauda je vlasnik 76 odsto, a „Er Berlin“ 24 odsto. U floti je 12 aviona - „erbas“ 319, 320, 321 i „embarer“ 190, a planirano je proširenje 2010. godine na 17 aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: