Akcije i novac od 6. januara

Beograd -- Građani, koji su ostvarili pravo na besplatne akcije, od 6. januara naredne godine moći će da podignu po 1.700 dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pare će moći da podignu na šalterima bilo koje pošte, ukoliko imaju otvoren račun kod Poštanske štedionice, odnosno u poslovnicima banaka čije su račune prijavili prilikom evidentiranja za besplatne akcije.

Na oko 3,5 miliona tekućih računa kod Poštanske štedionice i na 1,3 miliona računa kod drugih poslovnih banaka, biće uplaćeno po 1.700 dinara novčane naknade koju građani ostvaruju iz dosadašnjeg postupka privatizacije.

Ukoliko žele gotovinu na šalterima pošta, građani su dužni da pokažu ličnu kartu ili izbegličku legitimaciju. Takođe, PTT radniku daju karticu banke, čekovnu karticu ili potvrdu o dodeljenom dinarskom računu prilikom evidentiranja za besplatne akcije. Nakon toga potpisuju odgovarajući nalog za isplatu i dobijaju po 1.700 dinara na ruke.

Na automatizovanim PTT šalterima u 1.200 pošta širom Srbije korisnik može zahtevati da mu se izda Potvrda o posedovanju besplatnih akcija NIS-a, koja je isključivo informativnog karaktera i sa njom se ne može trgovati.

Kako je najavljeno iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, svaki građanin ima pravo i na pet akcija NIS-a.

strana 1 od 199 idi na stranu