Luka Bar strateški i politički cilj

Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić kaže da je u pripremnoj fazi kupovina dela Luke Bar, navodeći da je to političko i strateško pitanje za Srbiju.

Srbija

Izvor: Capital

Utorak, 15.12.2009.

16:34

Default images

Mrkonjić je rekao da su barska pruga i barska luka neodvojive celine i dodao da lično smatra da Vlada Srbije ne treba da ulazi u finansijske aranžmane po tom pitanju, ali da treba da stane iza srpskih privrednika koji to žele.

Ministar za infrastrukturu Srbije rekao je ranije da je domaćim privrednicima, koje predvodi vlasnik „MK komerca“ Miodrag Kostić, ostavljen rok da se usaglase, a potom bi trebalo da uslede razgovori sa italijanskim partnerima.

On je odbacio špekulacije da u luku Bar i barsku prugu treba uložiti na milijarde evra, navodeći da bi srpsku privredu, ako se dogovori da kupi deo transporta kroz Crnu Goru, ulaganje u ta dva projekta koštalo 300 do 350 miliona evra.

„Kada se ima u vidu da su Italijani sami ponudili deo sredstava i mi sa Italijom i Crnom Gorom pravimo studiju izvodljivosti za prugu i luku, onda je dovoljno jasno da je to posao koji se isplati“, rekao je Mrkonjić.

On očekuje da će do 1. februara biti završen tender i da će srpska privreda da se na njemu pojavi kao grupacija srpskih preduzeća i da će se razgovarati nakon toga o modalitetima realizacije tog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: