"Otvoreno nebo" doneće prave ponude

Ozbiljne ponude za "Jat ervejz", "Jat tehniku" i Aerodrom "Nikola Tesla" mogu se očekivati tek kada bude "otvoreno nebo" iznad Srbije i ukinute vize za EU.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 31.10.2009.

13:16

Default images

Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković kaže da još nema ozbiljnih ponuda za strateško partnerstvo ili privatizaciju i dodaje da će uspešne strane kompanije pokazati veće interesovanje kada u Srbiji bude povećan vazdušni saobraćaj.

Miljković je naveo da ima dosta zainteresovanih za "Jat tehniku", ali da još nije bilo pravih ponuda. "Nama se u ovom trenutku niko nije javio da kaže - evo mi želimo da razgovaramo o strateškom partnerstvu sa 'Jat tehnikom'", rekao je Miljković i dodao da u tu kompaniju prvo treba uložiti novac i napraviti je atraktivnijom za potencijalne investitore.

"To je kompanija za koju se niko nije javio kada je pokrenut postupak privatizacije (prošle godine). To znači da mora da se smanje troškovi i broj radnika, i u ovom trenutku imaju 1.100 zaposlenih što je previše", kazao je Miljković i dodao da "Jat tehnika" ne sme da zavisi samo od "Jat ervejza".

Državni sekretar je naveo da poslovi nacionalnog avioprevoznika treba da čine najviše do 50 odsto poslova "Jat tehnike", kao i da to preduzeće treba da dobije još neke licence i spovede projekte adaptacije i rekonstrukcije hangara za avione.

Srbija je Sporazum o otvorenom nebu, koji omogućava slobodan pristup tržištu 36 evropskih zemalja, potpisala u junu 2006, a skupština ga ratifikovala u maju ove godine. Taj sporazum će početi da se sprovodi kada ga bude ratifikovalo još nekoliko zemalja iz EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: