Dozvole Malevu, Nikiju i Montenegru

Mađarska avio-kompanija Malevl, austrijska lou-kost avio-kompanija "Flaj Niki" i crnogorski "Montenegro erlajns" dobili su dozvole za letove iz Srbije.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.10.2009.

12:47

Default images

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije odobrio je mađarskoj i austrijskoj avio-kompaniji dozvole za letove iz Beograda, a crnogorskoj iz Niša za Cirih, kaže portparol tog direktorata Katarina Andrić-Milosavljević.

Malev će leteti na liniji Budimpešta-Beograd-Budimpešta, najverovatnije svakodnevno, navela je Andrić-Milosavljević, dodajući da će "Flaj Niki" na liniji Beč-Beograd-Beč leteti šest puta sedmično.

Dozvolu je dobio i crnogorski "Montenegro erlajns", za letove iz Niša za Cirih, koji će iz Podgorice dva puta sedmično saobraćati do Niša, odakle će sa pauzom od jednog dana leteti do Ciriha i nazad.

U austrijskoj aviokompaniji, nakon što su dobili dozvolu za letove za Beograd, kažu da se pripremaju za realizaciju ovog posla. „Za sada ne možemo saopštiti nikakve detalje o tim letovima. Planirano je da svakodnevno letimo za Beograd", objasnila je portparolka kompanije „Flaj Niki" Milen Placer koja navodi da je ovoj kompaniji zvanično potvrđeno da je dobila dozvolu za obavljanje letova Beč-Beograd-Beč.

Detalje ćemo saopštiti na konferenciji za štampu koju ćemo 1. decembra održati u Beogradu", najavila je ona i potvrdila da će „Flaj Niki" novu destinaciju servisirati po ceni od 29 evra, kao što je bilo planirano pre godinu dana, kada je ova kompanija već pokušala da dobije dozvolu.

Podsetimo, niskotarifna aviokompanija "Flaj Niki" je već početkom meseca počela da prodaje karte za liniju Beograd-Beč za putovanja od 1. februara 2010. godine. Kako se navodi na sajtu kompanije, karta za putovanja u februaru u jednom smeru košta 29 evra sa taksama u najjeftinijoj tarifi, koja ne omogućava da se karta vrati, a za zamenu je potrebna doplata. U skupljoj tarifi, koja omogućava vraćanje karte i zamenu bez plaćanja nadoknade, karta košta 384 evra.

Povratna karta iznosi 58 evra u jeftinijoj tarifi i 758 evra u skupljoj tarifi, dok karta koja se može vratiti ili bez nadoknade zameniti u jednom smeru košta 413 evra. Trenutno zvanične austrijska i srpska kompanija - AUA i JAT- lete na liniji od Beča do Beograda to tri puta dnevno.

Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" trenutno lete dve jeftine aviokompanije - Džermanvings i "Norvidžan er".

Crnogorska avio-kompanija "Montenegro erlajns" je takođe nedavno objavila da je spremna da ponovo uspostavi avionsku vezu između Niša i Ciriha, ali i prema drugim evropskim gradovima. Domaći avioprevoznik Jat je za predstojeću sezonu ukinuo avionski prevoz iz Niša za Cirih čime je niški region praktično ostao bez ove veoma značajne evropske konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: