Prinos Delta Đenerali fonda 12,5%

Prinos penzijskog fonda Delta Đenerali od početka godine iznosi 12,5 odsto, a vrednost investicione jedinice dostigla je 1.200 dinara, objavio je taj fond.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

08:18

Default images

Direktor dobrovoljnog penzijskog fonda Delta Đenerali Nataša Marjanović kazala je da je za tri godine postojanja fonda prosečan godišnji prinos bio po 6,6 odsto, ali je u taj rezultat uračunata i krizna 2008. u kojoj prinos pao 9,75 odsto.

Ukupna imovina penzijskog fonda Delta Đenerali, kazala je, u septembru dostigla je 1,57 milijardi dinara (17 miliona evra), što je za 45 odsto više nego na kraju prošle godine. "Udeo Delta Đenerali dobrovoljnog penzijskog fonda na sprskom tržištu je 24 odsto", kazala je Marjanovićeva i dodala da je broj članova fonda premašio 46.000.

Marjanovićeva, koja je i predsednik grupacije dobrovoljnjih penzijskih fondova Srbije, ocenila je i da su građani postali svesni da su neophodni dopuna državne penzije i štednja za starost, tako da se očekuje stabilizacija tržišta i dalji rast članstva. Prema njenim rečima, većini članova fonda doprinose uplaćuju poslodavci, prosečna starost članova je 44 godine, a u strukturi članstva 66 odsto su muškarci.

Prosečna mesečna uplata u Delta Đenerali dobrovoljni penzijski fond u avgustu iznosila je 2.280 dinara, navela je Marjanovićeva i dodala da je za tri godine isplaćeno više od 6.800 članova u ukupnom iznosu od oko 178 miliona dinara.

Delta Đenerali dobrovoljni penzijski fond član je italijanske Đenerali grupe, koja je treća po veličini osiguravajuća kuća u Evropi, posluje u 64 zemlje sveta i ima 60 miliona klijenata. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji posluje 10 dobrovoljnih penzijskih fondova sa ukupnom imovinom od 6,5 milijardi dinara (69 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: