Indeksi nedelju počeli rastom

Indeks najlikvidnijih akcija Beogradske berze Belex15 porastao je dva i po procenta, a opšti Belexline ojačao je 1,66 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2009.

15:32

Default images

Promet je vredeo 58,74 miliona dinara (631.114 evra) od čega je nešto više od trećine ostvareno u trgovini obveznicama RS. Učešće stranih investitora bilo je 36 odsto u ukupnoj i gotovo 32 u trgovini akcijama pri čemu kod kupovine akcija 36 a kod prodaje 28 odsto.

Dobitnik kontinuirane trgovine akcijama je Voda Vrnjci [VDAV] sa rastom od 12,5 odsto, Progres [PRGS] je poskupeo gotovo deset procenata, Komercijalna banka [KMBN] šest i po, AIK banka [AIKB] pet i po a Jubmes banka [JMBN] četiri i po.

Više se trgovalo akcijama niške banke, za 13,29 miliona dinara, a solidan promet je realizovan i sa Jubmes bankom, od nešto više od milion dinara.

U padu su bili Telefonija [TLFN] i Simpo [SMPO, gotovo pet odsto, Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, pojeftinila je tri i po odsto, pivara BIP [BIPB] tri, a Meser Tehnogas [TGAS] dva procenta.

Veći promet na kontinuiranom segmentu ostvaren je i sa Energoprojektom [ENHL] i Sojaproteinom [SJPT], sa A Listinga, od 2,09 odnosno 1,48 miliona dinara, kao i sa akcijama Metalca [MTLC], sa B Listinga, od 1,32 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan sa akcijama subotičkog Vojvodinaputa [VOJP], od 4,5 miliona dinara, po stabilnoj ceni od 9.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: