Krušik povećao izvoz 4,5 puta

Fabrika vojne opreme i oružja Krušik izvezla je u prvoj polovini godine proizvode u vrednosti od 20,7 miliona dolara, 4,3 puta više nego u istom periodu 2008.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 31.07.2009.

12:44

Default images

Generalni direktor kompanije Jovan Davidović je kazao da je oko 75 odsto tog izvoza ostvareno zahvaljujući poslu sa Irakom, koji je ugovorilo Ministarstvo odbrane Srbije. Inače, valjevska kompanija u Irak uglavnom izvozi mine.

Izvoz u maju i junu iznosio je 9,6 miliona dolara, kazao je Davidović i dodao da su od početka 2009. ugovoreni i novi izvozni poslovi, koji nisu bili obuhvaćeni planom za ovu godinu.

On je dodao da je Krušik za šest meseci 2009. povećao proizvodnju za 46 odsto i ostvario prihod od 1,3 milijarde dinara, što je 3,5 puta više nego u istom periodu 2008. godine.

Direktor Krušika navodi da je Vlada Srbije 29. jula dala saglasnost kompaniji Jugomiport SDPR za ulaganje oko tri miliona evra u obnovu Krušikove kovačnice, koja je uništena tokom NATO bombardovanja u proleće 1999. godine.

"To će doprineti uštedi i poboljšanju kvaliteta s obzirom na to da se košuljice za mine, sa dosta škarta, sada kuju u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini (BiH)", kazao je Davidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: