Dragin: PKB ostaje državni

Novi Sad -- Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) će najverovatnije ostati jedino poljoprivredno preduzeće u vlasnistvu države, jer je to opšti interes.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin kaže da je „u ovom vremenu ekonomske krize bitno da država zadrži deo mogućnosti za snabdevanje građana najvažnijim poljoprivrednim proizvodima i zato smo vrlo blizu odluke da ostavimo PKB kao jedino državno preduzeće u ovoj oblasti“.

Napomenuvši da bi svakako trebalo u tom procesu obaviti ozbiljno restrukturisanje PKB-a, Dragin je kazao da se o svemu tome pregovara sa beogradskom vlašću u šta su uključena i ministarstvo ekonomije i Agencija za privatizaciju.

Namera je, dodao je, da se iz državne imovine, koja još nije rasprodata, izvuče najviše i istovremeno zaštite prava radnika.

Dragin je rekao da je on i dosad bio nezadovoljan privatizacijom u poljoprivredi i da se zalagao za zaustavljanje privatizacije PKB-a, jer se, kako je rekao, bojao da bi tu privatizaciju mogli ući ljudi koji nisu zainteresovani za poljoprivredu, već za kupovinu zemljišta po niskoj ceni.

strana 1 od 155 idi na stranu