Kombank infond investira na NYSE

Otvoreni fond Kombank infond prvi je srpski investicioni fond koji je počeo kupovinu hartija od vrednosti na američkom i zapadnoevropskom tržištu kapitala.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 05.06.2009.

14:01

Default images

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Kombank Invest je saopštilo da je prvu kupovinu stranih hartija od vrednosti Kombank infond obavio na Njujorškoj berzi.

Imovina Kombank infonda biće ulagana u akcije najvećih svetskih kompanija, odnosno "blu čip" akcije koje ulaze u sastav vodećih indeksa poput Dau Džonsa (Dow Jones), S&P 500, Daksa (Dax).

Takođe će imovina biti ulagana u finansijske derivate kojima se trguje na američkim i evropskim berzama, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i prospektom fonda.

U saopštenju Kombanka se navodi da kupovina stranih hartija od vrednosti obezbedjuje visoku likvidnost fonda, čini strana tržišta kapitala dostupnim za domaće investitore i smanjuje izloženost fonda deviznom riziku.

Direktor Kombank infonda Danilo Vuksanović rekao je da je odluka o ulaganju u akcije vodećih kompanija u svetu doneta pre nekoliko meseci, a realizacija je krenula nakon što su rešena neka pitanja tehničke prirode.

Kombank infond je fond rasta imovine i jedan je od 12 otvorenih investicionih fondova na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: