Bez zainteresovanih za Kablove

Industrija kablova u Jagodini, i nakon trećeg tendera, ostaje bez kupaca, jer niko nije podneo pisani zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2009.

14:00

Default images

Tender za prodaju 99,35 odsto društvenog kapitala Kablova, najvećeg proizvođača kablova i kablovskog pribora na Balkanu, za 56,6 miliona evra u šest godišnjih rata, raspisan je krajem decembra.

Rok za podnošenje pismenih zahteva za kupovinu tenderske dokumentacije bio je 27. februar a rok za dostvaljanje ponuda za kupovinu, 20.mart.

"Očekujemo da Tenderska komisija, već naredne nedelje tender proglasi neuspelim i da se raspiše novi sa 51 odsto nižom početnom cenom", rekao je predsednik Samostalnog sindikata ove firme Dragan Rajić.

Ukoliko bi se dogodilo da ni po ovoj ceni, koja će biti oko 29 miliona evra, ne bude kupca, sindikat i rukovodstvo će tražiti podržavljenje Industrije kablova jer je reč o firmi od državnog intersa koja zapošljava 2.860 radnika i koja je u prošloj godini bila najveći izvoznik u Šumadiji i Pomoravlju, istakao je Rajić.

On je dodao da će iduće sedmice biti održan sastanak sa prestavnicima Vlade i Agencije za privatizaciju, na kome će biti precizirani svi detalji o budućoj sudbini Industrije kablova Jagodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: