Tehnogradnji isplaćen prvi kredit

Tehnogradnja iz Kruševca je prva dobila kredit za održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava, u iznosu od 940 hiljada evra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

14:15

Default images

Kredit sa subvencionisanom kamatnom stopom, uz primenu valutne klauzule, i rokom otplate do 12 meseci isplatila je Hipo Alpe Adria banka.

Zahtevi za kredite stanovništvu i privredi, uz subvenciju države, u okviru paketa mera Vlade Srbije za ublažavanje negativnih efekata svetske finansijske krize, počeli su da se primaju u bankama od 23. februara.

Kruševačka Tehnogradnja je preduzeće koje se bavi projektovanjem stambeno-poslovnih objekata, projektima niskogradnje i visokogradnje, sredstva od kredita će iskoristiti za opremanje i nabavku repromaterijala neophodnog za dalje poslovanje, saopštila je Hipo Alpe Adria banka.

Ministar ekonomije Mladjan Dinkić izjavio je ranije da su, prema njegovim informacijama, odobreni prvi krediti građanima koji su u bankama podneli zahteve za potrošačke zajmove u ponedeljak i utorak, 23. i 24. februara.

Prema informacijama iz banaka, najveće interesovanje vlada za kredite za likvidnost uz subvenciju države, rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: