Prodaja Geneks kule 27. marta

Beograd -- Prodaja Geneksove kule u Novom Beogradu, po početnoj ceni od 20,8 miliona evra, odložena je za 27. mart, objavila je Agencija za privatizaciju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prethodno je prodaja bila zakazana za 20. februar, ali je Agencija odložila prodaju, ne obrazlažući razloge za tu odluku. U pozivu je navedeno da je 18. mart novi rok za podnošenje zahteva za kupovinu prodajne dokumentacije, dok je rok prijave za učešće na javnom nadmetanju - 19. mart.

Geneks kula, garaža i adaptirano potkrovlje u njenom sastavu, u vlasništvu su kompanije Generaleksport u restrukturiranju, a potencijalni kupac je u obavezi da dostavi depozit od 2,08 miliona evra.

Ukupna površina Geneksove zgrade kule je 15.879 kvadratnih metara, garaže se prostiru na površini od 6.445 kvadrata, dok je adaptirani poslovni prostor u potkrovlju kule, površine 216 kvadratnih metara. Prodajom je obuhvaćena i pokretna imovina koja je navedena u prodajnoj dokumentaciji.

U do sada organizovanim prodajama imovine Generaleksporta i ICG prodati su hotel Kontinental u Beogradu, Geneksovi apartmani, energana i teniska hala u Beogradu kompaniji "Delta ril estejt".

Imovina Geneksa na Kopaoniku - hotela Grand i apartmani "Sunčani vrhovi" prodati su nedavno konzorcijumu koga čine "MK grupa" i austrijska turistička grupa "Falkenštajner Miheler".

strana 1 od 170 idi na stranu