Đelić: Veća podrška Svetske banke

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da je da je od Svetske banke zatražio dodatnih 300 miliona dolara podrške za Koridor 10 i prosvetu i nauku.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 31.01.2009.

15:27

Default images

"Sa Svetskom bankom je dogovoreno da postojeći projekti do sledećeg sastanka u aprilu u Vašingtonu budu finalizovani, naročito oko Koridora 10, da bismo onda tražili dodatne resurse", objasnio je Đelić.

"Ja sam danas, u ime Srbije, tražio dodatnih 300 miliona dolara i na Vladi i na Skupštini je da završe svoj deo posla, da bismo dobili dodatna sredstva", rekao je on posle razgovora sa izvršnom direktorkom Svetske banke Ngozi Okonjo Iveala.

Prema njegovim rečima, dve trećine tih sredstava bile bi namenjene infrastrukturi, a jedna trećina za prosvetu i nauku. "Srbija ima odlične odnose sa Svetskom bankom i mi ćemo u mesecima koji dolaze povećati podršku Svetske banke za naše projekte", zaključio je Đelić.

Izvršna direktorka Svetske banke Ngozi Okonjo Iveala kaže da je zadovoljna zbog toga što Srbija radi na Koridoru 10 i najavila da če Svetska banka podržati ovaj projekat.

Ona je istakla dobre odnose Svetske banke i Srbije i izrazila zadovoljstvo radom Vlade Srbije u ekonomskoj sferi i sprovođenjem reformi. “Želimo da budemo od pomoći najviše što možemo”, naglasila je Iveala i posebno izrazila zadovoljstvo što se radi na Koridoru 10 i potvrdila spremnost Svetske banke da podrži ovaj projekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: