SEAF investira u preduzeća u Srbiji

Investicioni fond „SEAF South Balkan Fund” planira da u 2009. godini uloži više od 220 hiljada evra u razvoj srpske kompanije "A2B Express Delivery”.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2009.

09:20

Default images

Kompanija A2B je kurirska služba, osnovana prošle godine, koja se bavi transportom i distribucijom robe između preduzeća. Kroz dokapitalizaciju SEAF ima za cilj da kompanija proširi distributivnu mrežu na teritoriju cele Srbije, poveća broj zaposlenih sa sadašnjih 35 na 175 i obezbedi kvalitetnu obuku kadrova.

Prema podacima Agencije za priredne registre, SEAF je dokapitalizacijom 30. decembra 2008. godine postao vlasnik 50,39 odsto kapitala te firme.

U naredne dve godine predviđeno je još dva miliona evra za unapređenje preduzetništva u Srbiji, izjavila je investicioni direktor SEAF-a Lorena Radonjić.

Ona je ukazala da taj fond planira investicije u još pet-šest srpskih kompanija srednje veličine i podsetila da je u protekle dve godine, od kada je SEAF prisutan u Srbiji, investirano oko 3,5 miliona evra.

Tokom 2007. i 2008. godine SEAF je dokapitalizovao zrenjaninski trgovinski lanac Gomeks sa 1,5 miliona evra, kao i dve kompanije koje se bave informacionim tehnologijama - "PC Centar" sa 900 hiljada evra i Logo sa milion evra.

Suvlasnik kompanije A2B Kosta Čakarević je rekao da se kompanija bavi isključivo distribucijom robe između preduzeća, istakavši da su glavni klijenti preduzeća koja se bave informacionim tehnologijama i tekstilnom industrijom.

„SEAF South Balkan Fund” je investicioni fond u sastavu SEAF-a, globalne investicione kompanije sa sedištem u Vašingtonu, koja upravlja privatnim investicionim fondovima koji ulažu u kompanije na tržištima u razvoju, uključujući centralnu i istočnu Evropu, Aziju i Južnu Ameriku. Fond investira u privatne kompanije u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: