Inflacija u 2008. godini 6,8 odsto

U Srbiji je u decembru zabeležena deflacija od jedan odsto, a ukupna inflacija u 2008. bila je 6,8 procenata, objavio je Republički zavod za statistiku.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 30.12.2008.

14:48

Default images

Direktor Zavoda Dragan Vukmirović kazao je da su u decembru maloprodajne cene robe bile niže za 1,5 odsto nego u novembru, dok su cene usluga povećane za 0,2 odsto. Cene industrijskih neprehrambenih proizvoda u proseku su decembru bile niže za 2,8 odsto zbog pada cena naftnih derivata.

Poljoprivredni proizvodi u decembru su poskupeli za 0,3 odsto zbog sezonskog povećanja cena povrća, voća, jaja i ribe.

Industrijski prehrambeni proizvodi pojeftinili su u decembru u proseku za 0,3 odsto, zbog sniženja cena svežeg mesa, mleka i jestivog ulja.

Vukmirović je naveo da su cene pića u proseku povećane za jedan procenat, dok su cene duvana i duvanskih proizvoda nepromenjene.

Troškovi života u Srbiji u decembru 2008. godine bili su za 0,8 odsto niži nego u novembru, čime je ukupan rast troškova života u 2008. godini dostigao 7,9 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: