EPS: Manje plate članova odbora

Predsednik UO EPS-a primaće od 2009. godine manju naknadu, koja će iznositi 1,5 prosečnu zaradu u tom preduzeću.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

09:44

Default images

Elektropriveda Srbije je smanjila naknade članovima Upravnog i Nadzornog odbora, prema preporuci Vlade, a ta odluka će početi da važi od 1. januara sledeće godine. Predsednik Upravnog odbora ubuduće će primati 1,5 prosečnu zaradu za oktobar, koja je iznosila 47.883 dinara, uvećanu za projektovanu inflaciju od osam odsto.

Predsednik Nadzornog odbora, primaće 1,3 prosečne zarade za okobar, a članovi oba odbora dobiće naknadu u visini prosečne zarade.

Kako nam je saopšteno u EPS-u do sada je predsednik UO primao naknadu koja je iznosila 2,5 prosečne zarade, koja je prema nedavno objavljenim podacima 45.000 dinara, što je oko 113.000 dinara.

Članovi upravnog odbora koji nisu zaposleni u EPS-u primali su naknadu u visinu 1,5 prosečne zarade u tom javnom preduzeću, a naknada članova koji rade u EPS-u za članstvo u Upravnom odboru iznosila je 0,9 odsto prosečne zarade EPS-a.

Predsednik Nadzornog odbora do sada je za tu funkciju dobijao 1,2 prosečne zarade EPS-a, dok su članovi odbora koji nisu zaposleni u tom preduzeću dobijali naknadu u visini prosečne zarade.

Nešto manje, osamdeset odsto prosečne plate EPS-a, na svoju platu dobijali su članovi Nadzornog odbora koji rade u toj kompanijiEPS-u-

Inače, prosečna osnova zarada u EPS-u je oko 37.000 dinara, ali više od 40 odsto zaposlenih dobija naknade za prekovremeni rad, rad u smenama i rad noću.

Prema podacima koje je dostavilo to preduzeće, prosečna plata direktora EPS-a bila je oko 370.000 dinara. Predviđeni bonusi u EPS-u iznose najviše 30 odsto plate, ali prema saopštenju tog preduzeća oni nisu korišćeni jer EPS posluje sa gubitkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: