Manja industrijska proizvodnja

Industrijska proizvodnja u Srbiji u oktobru je bila manja za 3,4 odsto nego u istom mesecu lane, a u odnosu na prosek 2007. godine bila je veća za 8,6 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

08:50

Default images

Za prvih deset meseci 2008. godine industrijska proizvodnja u Srbiji bila je za 2,4 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po sektorima, u oktobru ove godine, u odnosu na isti mesec 2007. godine pad, od 4,5 procenata, imala je prerađivačka industrija, dok je pad, od 2,2 odsto, imala oblast proizvodnje i distribucije električne energije, gasa i vode. Sektor vađenje ruda i kamena imao je rast od 6,4 odsto.

Kako je istaknuto, obim industrijske proizvodnje u oktobru ove godine u odnosu na oktobar 2007. godine imao je pad kod 16 oblasti koje učestvuju u strukturi industrijske proizvodnje sa 53 odsto, a rast kod 13 oblasti koje čine 47 odsto strukture industrijske proizvodnje.

Po analizama RZS-a, najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje u oktobru ove godine imale su proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, osnovnih metala, proizvoda od gume i plastike, motornih vozila i prikolica, kao i proizvodnja derivata nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: